fbpx

4 måder at ændre overbevisninger

Vidste du at 95 % af de overbevisninger de fleste lever deres liv efter, ikke er sande? Og at når de ikke er sande så kan de heller ikke bidrage postitivt til vores liv. Vi kalder dem begrænsende overbevisninger.

Klik her for at se E-bog om hurtige og holdbar forandring af overbevisninger.

www.peteandersen.dkEn overbevisning er en regel vi har associeret til en følelse af sikkerhed i kroppen. En regel kan handle om hvad vi kan eller ikke kan, hvad vi er og hvad vi ikke er, hvad der er muligt og hvad der ikke er muligt osv. Det er følelsen af sikkerhed i kroppen der giver overbevisningen sin sandhedsværdi.

Hvis en regel ikke er associeret til følelsen af sikkerhed er det nemlig kun en teori, og så lever vi ikke vores liv efter den. Vi får forskellige ‘hints’ til denne sammenhæng gennem talemåder som ‘at stå fast på noget’. Her er fire forskellige måder at ‘arbejde’ med overbevisninger på:

“En fugl der sidder på en gren er ikke bange for at grenen knækker,
fordi dens tillid er ikke til grenen men til dens egne vinger…”

1. Argumentation
Den strategi kender vi alle. Vi møder en der har nogle andre holdninger til et bestemt emne end vi selv har, og vi begynder at diskutere og argumentere for vores synspunkt. Resultatet er at hver part i diskussionen finder flere og flere argumenter for hver deres holdning, og selvom vi måske ‘vinder’ diskussionen så er resultatet ofte, at vi i virkeligheden styrker den anden i sin overbevisning (begrænsende eller ej).

2. Spørg til undtagelserne
Hvis en overbevisning er begrænsende og derfor ikke sand, så vil der være undtagelser hvor den ikke virker. Disse undtagelser vil, når vi finder dem i den andens personlige historie, afgørende svække eller andda sommetider komplet elliminere den begrænsende overbevisning. Derved bliver der plads til noget og styrkende. Dette er særdeles effektivt og kan med lidt øvelse forklædes i almindelig konversation.

3. Storytelling
Dette er en meget effektiv strategi som benyttes i markedsføring og af religiøse ledere. Storytelling ‘formatterer’ modtagerens underbevidsthed så det egentlige budskab vækker genkendelse når det kommer ind. Storytelling virker fordi vi automatisk associerer os til hovedpersonen i historien, og fordi vi er meningsdannende væsner der konstant søger at forstå, hvordan det vi oplever er relevant for os.

4. Museet for gamle overbevisninger
I denne klassiske NLP-teknik gemmengås nogle naturlige stadier i en overbevisnings liv. Første trin er at forstå at enhver overbevisning, uanset hvor negativ den måtte se ud, har engang haft et positivt formål. Derfor anerkender vi den bevidsthed der har skabt den, ved at sætte overbevisningen på museum – stedet hvor man respekterer gamle ting i deres otium. Dette er meget kraftfuldt fordi vi arbejder MED underbevistheden i stedet for MOD den.

Klik her for at se mere om NLP.

E-bog: Magi med ord: Årsag & virkning
Lær avanceret NLP spørgeteknik så du kan skabe hurtige forandringer i klienter, medarbejdere og andre du har lyst til at hjælpe.
Pris: kr.139.00

Tilmeld dig her og få Ebogen 'Din Personlige Vej til SUCCES' (værdi 139,-) gratis:

Speak Your Mind

*

Accès des membres - Login

Oublié votre mot de passe ?

Rejoignez-nous

Réinitialiser le mot de passe
Veuillez entrer votre email. Vous allez recevoir votre nouveau mot de passe par email.