fbpx

Du er hvad du tænker af Carol Dweck

Lever du dit liv med et ‘fastlåst mindset (fixed mindset)’ eller et ‘udviklende mindset’ (growth mindset)? i følge forfatteren Carol Dweck er det forskellen på hvor langt du når med dine projekter – og hun har så mange eksempler og undersøgelser at referere til, at det ser ud til hun har ret…

bog.duerhvaddutaenkerBogen ‘Du er hvad du tænker’ af Carol Dweck er en ekstraordinært vigtig bog hvis du interesserer dig for hvordan man bedst muligt, inspirerer mennesker til at have lyst til at lære – også på den æange bane og når ‘læreren’ ikke er tilstede.

Med bogen ‘Du er hvad du tænker’ har Carol Dweck begået et yderst veldokumenteret mesterværk. Der er så mange referencer til inspirerende undersøgelser i denne bog, at du ikke et øjeblik er i tvivl om at budskabet holder! Desuden er det logisk og let selv at prøve det af i praksis. Bogen er en absolut nødvendighed for undervisere, ledere, coaches, mentorer og forældre.

Her er nogle passager fra bogen for at vise dig hvor forfatteren vil have os hen (de er sikkert ikke ordrette i forhold til den danske udgave af bogen, for jeg har hørt den som lydbog på engelsk):

‘Når man roser børns intelligens skader man deres motivation og det skader deres performance! Hvordan kan det være? Kan børn ikke lide at få ros? Jo, børn elsker ros. Og de kan specielt godt lide at blive rost for deres intelligens og talent, for det giver dem et stort løft – men kun i øjeblikket. I det øjeblik de senere møder modstand ryger deres selvtillid og deres motivation ud af vinduet. For hvis succes betyder de er intelligente, så betyder fiasko at de er dumme! Dette er det fastlåste mindset…’

“Mange forældre tror de kan forære børn en permanent ‘selvtillidsgave’ ved at rose deres hjerne og deres talent. Men det har faktisk den modsatte virkning! Det får børnene til at tvivle på sig selv, så snart noget er svært eller går galt. Det bedste forældre kan gøre er at lære børnene at elske udfordringer, at blive fascineret af fejl, at nyde at anstrenge sig og at blive ved med at lære. På den måde bliver børnene ikke slaver af ros. De vil nemlig have en livslang måde selv at bygge og genopbygge deres selvtillid…”

“At tro at dine kvaliteter er hugget i sten – det fastlåste mindset – giver en evig trang til at bevise dig selv igen og igen. Men hvorfor spilde på at bevise hvor fantastisk du er, når du kan blive bedre…”

“Når mennesker med et fastlåst mindset går efter succes, hvad er det så de forsøger at bevise? At de er specielle og endda overlegne…”

“Bare fordi nogle mennesker kan gøre noget med lille eller ingen anstrengelse, betyder det ikke at andre ikke kan gøre det (og sommetider bedre) med øvelse…”

“Når mennesker ændrer deres mindset til et udviklende mindset, så ændrer de sig fra et ‘bedøm-og-bliv-bedømt’ mindset til et ‘lær-og-hjælp-til-at-lære’ mindset…”

Os så den andelige konsekvens af det fastlåste mindset:

“Dine fejl og ulykker er ikke en trussel for andre mennesker selvværd. Det er let for egoet at være medfølende når nogen er i nød. Det er din rigdom og din succes der er problemet for mennesker der får deres selvværd fra at være overlegne…”

Sådan får du fat i bogen eller lydbogen:

  • Klik her for se lydbogen på iTunes (bedst)
  • Du kan få et indblik at Carol Dweck’s pådagelser i hendes TED-TALK herunder. Hvis du synes hun taler lidt langsomt, så afspil den på 1,25 hastighed (bare rolig, hun har ikke selv indtalt lydbøgerne):

    OBS: Har du læst bogen? Hvad synes om budskabet? Skriv en kommentar…


Tilmeld dig her og få Ebogen 'Din Personlige Vej til SUCCES' (værdi 139,-) gratis:

Speak Your Mind

*

Accès des membres - Login

Oublié votre mot de passe ?

Rejoignez-nous

Réinitialiser le mot de passe
Veuillez entrer votre email. Vous allez recevoir votre nouveau mot de passe par email.