fbpx

Se en mester i ubevidst kompetence i aktion

De fleste mennesker kender til begreber som ‘det bevidste’ og ‘det ubevidste’ sind, men mange forstår ikke hvad de to sider af os gør for os.

Den enkleste sandhed om det er, at vi kan bruge det bevidste sind til at træne og programmere det ubevidste sind til at performe for os. Men det bevidste sind vil aldrig selv kunne performe ligeså kompetent som det ubevidste sind. Her er de fire stadier i træning og programmering af det ubevidste sind på et givent område:

1. Ubevidst inkompetence! Her kan du bestemt ikke performe kompetent på området, og du ved sædvanligvis ikke, at du ikke kan (men mange tror de kan).

2. Bevidst inkompetence! Her ved du, at du ikke performer kompetent. Denne måske smertefulde (men vigtige) erkendelse er ofte ansporet af at du gerne VIL kunne gøre det godt. Nu begynder du at træne.

3. Bevidst kompetence! Her har du trænet en del, og du begynder at gøre synlige fremskridt. Du performer nu kompetent, men du skal stadig gøre alle tingene bevidst og det kræver anspændelse.

4. Ubevidst kompetence! Tillykke. Din træning har båret frugt, og dine nye og bedre strategier og rutiner er sunket ind i det ubevidste sind (hvor de hører hjemme), og du kan nu bruge dem på en naturlig intuitiv facon. Det er her tingene virkelig kører på et højt niveau.

Se denne film om en person som har trænet i årevis, og undervejs har bevæget sig til at total ubevidst kompetence på sit felt. Han er en af verdens absolut bedste fodboldspillere og her ser du ham score i mørke.

Hvad mener du? Hvilke områder i livet har du udviklet ubevidste kompetencer på? Skriv en kommentar…


Tilmeld dig her og få Ebogen 'Din Personlige Vej til SUCCES' (værdi 139,-) gratis:

Speak Your Mind

*

Accès des membres - Login

Oublié votre mot de passe ?

Rejoignez-nous

Réinitialiser le mot de passe
Veuillez entrer votre email. Vous allez recevoir votre nouveau mot de passe par email.