fbpx

Succes er at kunne gøre det ubehagelige

Det er let at gøre behagelige ting. Jeg har aldrig møde et menneske der havde svært ved at gøre behagelige ting. Har du nogensinde haft problemer med at motivere dig til at gøre de ting du nyder at gøre? Nej vel. Det er let at gøre behagelige ting! Fordi når du gør behagelige ting holder du dig i din komfortzone, og behøver ikke at udfordre dig selv.

Udfordringen i dette opstår når du sætter nye mål for dig selv. Disse mål ligger per definition udenfor din komfortzone, fordi målene er noget du ikke kender i dybden endnu. Vores mål handler jo om at skabe noget nyt, om at have nye oplevelser, om at udvikle eller lære nye færdigheder etc etc. Om at komme videre med livet.

De mål du sætter vil udfordre din komfort og din tryghed!

Derfor vil ethvert mål du sætter dig (hvis du altså handler på det) aktivere visse uønskede tilstande. Det vil udfordre din tilpashed når du, for at komme i retning af målet, skal gøre noget du ikke plejer at gøre, noget du finder ubehageligt fordi det udfordrer din tilpashed. Og alle mål kræver at du gør noget, du ikke er vant til at gøre.

Hemmeligheden ved succes er at vide dette. At vide at når det begynder at blive ubehageligt, har det ikke noget med selve målet at gøre. Det er det fordi du er på vej ud af din komfortzone. Du er på vej mod målet. Hvis du vil et sted hen du aldrig har været før, må du gøre noget du ikke har gjort før. Du kan ikke forvente at være den du altid har været, og gøre det du altid har gjort, og så alligevel opnå større og bedre resultater.

Det er i det splitsekund du vælger mellem fiasko og succes!

Nogle af de følelser der opstår når du går ud af din komfortzone er rastløshed, irritation og frustration. Det er ikke fordi de er voldsomt ubehagelige, men de får dig til at få lyst til at lave trivielle ting som du kender godt, så du kan få genoprettet tilpasheden. Det er lige der, du skal vælge at fortsætte med at gøre de ting, der kræves for at nå målet. Det er nemlig i det splitsekund du vælger mellem fiasko og succes.

Denne viden betyder at jo flere og jo større positive følelser du kan associere til dine mål, jo mere ballast vil du have til at stå imod med, når ubehaget sætter ind. Og ubehaget fortæller dig i virkeligheden, at du er godt på vej til at realisere dit mål og det burde derfor være en af de mest velkomne følelser overhovedet.

Jo mere villig du er til at møde disse følelser i dig selv og gå igennem dem, jo større er dine muligheder for at skabe succes på alle områder af livet…


Tilmeld dig her og få Ebogen 'Din Personlige Vej til SUCCES' (værdi 139,-) gratis:

Kommentarer

 1. Hej Pete.
  Inspirerende side du har her også, jeg var slet ikke klar over at du kørte coachuddannelser også.

  Jeg har undersøgt forskellige uddannelser, men der er efterhånden meget at vælge imellem, og måske lidt svært at gennemskue for de fleste.

  M.h.t. ovenstående tror jeg, at alle næsten har den følelse af frygt i maven når det er noget man skal for første gang. Ofte tror man at man er den eneste i verden der har det sådan.
  Jeg har læst en super bog der hedder “Føl frygten og gør det alligevel”, den giver stof til eftertanke.

  Ha’ en god dag

 2. Hej Vivi.

  Tak for din kommentar.

  Jo, jeg kører den bedste coachuddannelse du kan få for penge. Ja, undskyld med grundet den feedback jeg får på uddannelsen, er jeg ikke særlig beskeden.

  Har du lagt mærke til at alle de følelser vi frygter allermest har et »hul« i sig, og at hvis du tillader dig selv at føle dem fuldstændigt, så falder du lige ned igennem hullet til en anden følelse – ofte en mere behagelige følelse…

  Mange hilsner
  Pete 🙂

 3. Hej igen.

  Jeg synes det er ok, at man er stolt af det man laver, og du har jo noget at have det i, hvis du får sådan en respons.

  Jeg har en drøm om at læse noget Nlp og coaching på et tidspunkt, og jeg har haft sået frøene lønge, så det skal nok blive til. Når tid er.

  Det med “hullet” har jeg aldrig lagt mærke til, men jeg skal prøve at være opmærksom hvis jeg kommer i situationen.

  Mange hilsner Vivi

Speak Your Mind

*

Accès des membres - Login

Oublié votre mot de passe ?

Rejoignez-nous

Réinitialiser le mot de passe
Veuillez entrer votre email. Vous allez recevoir votre nouveau mot de passe par email.